Nieuwe foto's

Bekijk hier de foto's van de laatste (ver)bouw en evenementen in Den Burg.

 

Lees verder

Vergunning verleend voor Kunstwerk 'De Burghse Zetel'

De Gemeente Texel heeft afgelopen week toestemming verleend voor de plaatsing van het kunstwerk 'de 'Burghse Zetel' op de Vismarkt in Den Burg. Het kunstwerk is een cadeau van het Texelfonds, uit een bijdrage die TESO deed in 2007 bij haar 100-jarig bestaan.


Na een uitgebreide verkiezing in 2016, waarbij alle burgers van Den Burg konden meestemmen, is gekozen voor het ontwerp van de Burghse Zetel van kunstenaar Daan van Loenhout. Het kunstwerk bestaat uit een stoel van aluminium en gegoten beton, met op de armleuningen leeuwenwelpjes (uit het gemeentewapen) en op de rugleuning een windroos met de dorpen van Texel erin en een weergave van het gemeentewapen.

 

De Kunstcommissie, onderdeel van de Dorpscommissie van Den Burg, is verheugd dat de locatie van hun voorkeur uiteindelijk is goedgekeurd. Het heeft enige tijd geduurd voordat er definitief groen licht kon worden gegeven, omdat een en ander sterk afhankelijk was van de herinrichtingsplannen voor de Groeneplaats.

 

Daan van Loenhout is inmiddels druk bezig met het construeren van het kunstwerk. De Kunstcommissie houdt nauw contact en volgt het proces met veel belangstelling. Het kunstwerk wordt waarschijnlijk in de loop van april geplaatst. Meer informatie over de feestelijke onthulling ontvangt u via onze website en de Facebookpagina van de Dorpscommissie.

 

Op de afbeelding hieronder 'werk in uitvoering', het boetseren in was van de leeuwenwelpjes

2016-12-14_daan_van_loenhout_leeuwtjes_800x449.jpg