Nieuwe foto's

Bekijk hier de foto's van de laatste (ver)bouw en evenementen in Den Burg.

 

Lees verder

Geslaagde Lichtjestocht

De lichtjestocht door Den Burg, gehouden tijdens de Nacht van de Nacht, trok bijna 200 deelnemers.


De wandeling, die zaterdagavond jl. werd gehouden in Den Burg, is heel gezellig verlopen. Bij de start om 19.30 uur op de Stenenplaats hadden zich zo'n 185 deelnemers verzameld. Via een mooie route liep de stoet met lichtjes en lampionnen door de oude donkere straten van het centrum. De Gemeente Texel had haar best gedaan om tijdens de wandeling de verlichting terug te brengen tot 15%. Dit lukte ten dele; het was dan ook de eerste keer dat er een dergelijk verzoek kwam sinds de openbare verlichting is vernieuwd. Veel bewoners en winkeliers hadden de moeite genomen hun stoep of voorgevel sfeervol aan te kleden. Onderweg werden allerlei lantaarntjes, lichtsnoeren, kaarsjes en uitgeholde pompoenen gezien.

 

De deelnemers kwamen na een half uurtje weer aan op de Stenenplaats, waar zij van de leden van de Dorpscommissie warme chocolademelk met een stuk Hoornder Ring kregen. Zelfs Duitse en Belgische toeristen deden mee aan de tocht. Speciaal voor de gelegenheid hadden zij een lichtje gemaakt of gekocht en genoten van de hele entourage.

 

OSG-scholieren Laurien Folkerts en Annemarie van Heerwaarden zorgden voor sfeervolle muziek en zang. Zonder versterking speelden en zongen zij de sterren van de hemel.

 

De Dorpscommissie bedankt Winkeliersvereniging het Winkelhart en Bakkerij Timmer voor hun sponsoring, Eetcafé De Kastanjeboom voor het ter beschikking stellen van keuken en terras, Gemeente Texel voor het dimmen van de verlichting en alle bewoners en winkeliers langs de route voor de mooie versiering.

2016-1-29_lichtjeswandeling_2016_pompoenen.jpg 2016-1-29_lichtjeswandeling_2016_muziek.jpg