Nieuwe foto's

Bekijk hier de foto's van de laatste (ver)bouw en evenementen in Den Burg.

 

Lees verder

Daan van Loenhout maakt nieuw kunstwerk voor Den Burg

Angelina Stiehl uit De Cocksdorp, John Timmermans uit Oudeschild en Daan van Loenhout uit Oosterend waren tijdens de Dorpenronde in maart genomineerd om het nieuwe kunstwerk voor het centrum van Den Burg te maken. Op 10 mei jl. maakten Dorps- en Kunstcommissie de definitieve keuze.

 

Het idee van Daan van Loenhout, getiteld 'de 'Burghse Zetel', kreeg uiteindelijk de voorkeur. Het ontwerp bestaat uit een stoel van aluminium en gegoten beton, met op de armleuningen leeuwenwelpjes (uit het gemeentewapen) en op de rugleuning een windroos met de dorpen erin en een weergave van het gemeentewapen.

 

Bij de verkiezing was behalve de Dorps-  en Kunstcommissie ook Swier Oosterhuis van het Texelfonds aanwezig, die zich overigens onthield van stemming. Het kunstwerk is namelijk een cadeau  van het Texelfonds uit een bijdrage die TESO deed in 2007 bij haar 100-jarig bestaan. Het bestuur van het Texelfonds moet de keuze van Den Burg nog officieel goedkeuren, maar bij monde van Oosterhuis zal het in dit geval waarschijnlijk geen enkel probleem opleveren.